Kas sina tead, miks on aktiivne ja tervist toetav eluviis tähtis? Ehk oled kuulnud, et liikumine aitab toime tulla stressiga ja toodab õnnehormoone? Või et regulaarne tervisesport aitab kaasa pikemale elueale?

Sel suvel tähistavad Eesti Terviserajad 15. tegutsemisaastat. Selle aja jooksul on pühendunud meeskond rajanud enam kui 1100 kilomeetri jagu terviseradasid Narvast Kuressaareni ja põhjarannikust Haanjani – seda ikka selleks, et eestimaalastel oleks kodu lähedal võimalus oma terviseradadel liikuda ja tervise eest paremini hoolt kanda.

Vaata 7. augustil toimunud Facebook Live’i, kus Eesti Terviseradade 15 aastast rääkisid nii liikumise asutajad kui ka tänased eestvedajad. Kuidas said Eesti Terviserajad alguse? Millised radu on kavas rajada tulevikus? Miks peaks regulaarne tervisesport ja liikumine olema iga eestlase jaoks veelgi olulisem ning kuidas saab meist igaüks kasvatada oma tervena elatud aastate arvu? Vestlusi veab Grete Lõbu, küsimustele vastavad Toomas Annus (Merko), Hando Sutter (Eesti Energia), Rait Pallo (Merko), Riho Roopõld (Swedbank), Alo Lõoke, (Eesti Terviserajad), Kaarel Zilmer (Tallinna Üllikool) jt.

Kuidas võrgustik alguse sai? Selle algatajaks oli Toomas Annus, kes räägib algusest ise täpsemalt:

Algatusmeeskonda kuulus ka Kaarel Zilmer, kes on meile abiks tänaseni:

Terviseradade võrgustiku lõid ja arendavad tänaseni kolm toetajat: Merko Ehitus, Eesti Energia ja Swedbank. Nendega käib igapäevaselt tihe koostöö ning igaüht esindab sihtasutuse nõukogus oma esindaja. Vaata, mida nemad räägivad ja mida võrgustiku juures mõtlevad.

Rait Pallo, Eesti Terviserajad SA nõukogu esimees:

Hando Sutter, Eesti Energia juhatuse esimees:

Riho Roopõld, Swedbank juriidilise divisjoni juht:

Näeme rajal! #terviserajad